Sweden PDF

Hur blir sweden PDF medlem i MG klubben? Eller har du bilder från MG-träffar? För dig som ägt en MG och vill veta om den finns kvar. Hemsidan har en offentlig del och en del enbart för klubbens medlemmar.


Logga in för att läsa medlemssidorna. Här kan du ladda ner årsmöteskallelsen som pdf-fil. Visst blir man sugen att försöka följa både i sättning och dans? Engelska Motorsport Magazine – en förträfflig blaska – bjuder på en härlig MGB-video. Så har jag blivit webbredaktör för MG-klubben. Av webbredaktöri har jag viss erfarenhet från andra bilhåll, bland annat för Healeyklubben under några år, men då det skulle kunna betraktas som att cuckooa in the wrong nest så känns min närvaro här mer legitim då jag aldrig ägt healey men väl en MG sedan 1979.

Upplägget på denna hemsida är annorlunda och lite mer styrd än vad jag är van vid men vi får se vad som kan göras. Visst är papperstidningen en högtidlighet att få i händerna men en webbsida har vissa områden där den är bättre än den tryckta tidningen och dessa bör givetvis utnyttjas. Well, vi kör väl igång så här lite smått. Dock är jag i flyttagen också så det kan bli lite återhållsamt ett tag – men jag ska försöka köra lite Safety fast. Transportstyrelsen har tagit fram föreskrifter som gäller tävling och uppvisning på väg med motorfordon. De kan innebära stopp för våra « MG rallyn » eller krav på dyra tillstånd! Tillämpningen av reglerna skall dessutom avgöras av domstol.

Nya regler för uppvisning på väg. Regeringen kommer sannolikt att ta ett beslut under 2018, som ger kommunerna möjlighet att införa miljözoner fr. Vad innebär då förslaget från Transportstyrelsen? Kort är svaret, att fordon 30 år och äldre är undantagna i de två yttre zonerna men inte i den inre, där endast el och vätgasfordon får brukas.

Det finns inget undantag för yngre entusiastfordon. I Stockholm blir det således förbjudet att köra med alla våra olika MG modeller i Gamla Stan. I övrigt innanför tullarna får MG med årsmodell tidigare än 1990 användas. Euro 5 och kommer i så fall inte att få brukas innanför tullarna. Vi får all anledning att återkomma om detta. MG Car Club of Swedens årsmöte 2018 hölls i år i Göteborg. Se längre ner på den här sidan.