Best Of – Batman : The Dark Knight Returns PDF

The Dark Knight is een Brits-Amerikaanse film van regisseur Best Of – Batman : The Dark Knight Returns PDF Nolan, gebaseerd op het personage Batman. In Nederland heeft de film van de kijkwijzer de beoordeling 16 jaar en ouder gekregen vanwege de grimmige ondertoon. Vooralsnog zijn er weinig films geweest waar de Nederlandse kijkwijzer-dienst een hogere leeftijdsgrens heeft geplaatst dan de Amerikaanse MPAA en Britse kijkwijzerdienst.


La collection DC DELUXE repropose en format prestigieux les plus belles productions de DC Comics, qui ont fait les beaux jours de la maison d’édition. Chaque album accueille un récit complet accompagné de croquis et de pages rarissimes. Depuis que ses parents ont été assassinés sous ses yeux par un voleur qui voulait les dépouiller, Bruce Wayne se sert de son immense fortune pour tendre à la perfection physique et mentale. Lorsqu’il endosse le costume de Batman, il devient le protecteur de Gotham City, et nul ne peut le détourner de sa mission : ramener coûte que coûte l’ordre et la justice dans la ville. Gotham City, quelques années dans le futur. Batman s’est retiré de la scène super-héroïque et Gotham a rapidement sombré dans le chaos et la corruption. Un Bruce Wayne vieillissant résistera-t-il à l’appel du cœur qui le pousse à reprendre du service sous le masque du Chevalier Noir ? Ce volume présente la mini-série complète Batman: The Dark Knight Returns, chef-d’œuvre incontesté de Frank Miller et Klaus Janson, qui a révolutionné le monde de la bande dessinée à la fin des années 80. Le tout est agrémenté d’une introduction de Miller en personne et de superbes pages dévoilant des études graphiques réalisées pour la suite de la mini-série, Batman: The Dark Knight Strikes Again.

De film begint met een bende met clownsmaskers, die in opdracht van de Joker een bank beroven en vervolgens elkaar een voor een vermoorden. De laatste overlevende blijkt de Joker zelf te zijn. De nacht daarop verstoren enkele Batman-imitators een ontmoeting tussen een criminele bende geleid door Chechen en de Scarecrow. De echte Batman duikt op en voorkomt dat de situatie uit de hand loopt. Intussen is Luitenant James Gordon vastberaden om samen met de nieuwe officier van justitie, Harvey Dent, vrijwel de hele georganiseerde misdaad uit Gotham voor de rechter te dagen.

Batman en Gordon overwegen de mogelijkheid dat Dent zo de held wordt die Batman niet kan zijn. Ook via zijn bedrijf, Wayne Enterprises, doet Bruce zijn duit in het zakje. Men start hier onderhandelingen met de controversiële Chinese zakenman Lau om toegang te krijgen tot zijn boekhouding en een link te kunnen leggen met de maffia. Lau blijkt de tegoeden van de bendes veilig naar Hong Kong te hebben doorgesluisd om Gordon te snel af te zijn. Wanneer Lau moet vluchten, reist Batman hem achterna naar China.

Nu Lau in de cel zit, ziet de Joker zijn kans om de onderwereld in zijn handen te krijgen. Hij sluit een deal met de maffia, vermoordt een Batman-imitator en stuurt een videoboodschap naar de media. Hierop verklaart hij dat zolang Batman zich niet aangeeft, hij elke dag mensen zal vermoorden. De Joker heeft echter de adressen omgewisseld, zodat in werkelijkheid Batman zich naar Harvey haast en de politie naar Rachel. Met behulp van een vooraf geplaatste telefoonbom ontsnapt de Joker en neemt hij ook Lau met zich mee. Batman redt Harvey net op het moment dat het gebouw waar hij in zit wordt opgeblazen. De ontploffing verbrandt echter de linkerhelft van Harveys gezicht, daar deze in contact was geraakt met benzine tijdens Harvey’s poging om te ontsnappen.

In het ziekenhuis hoort Harvey over het verlies van Rachel, en geeft de maffia, de Joker en Gordon de schuld. Chechen en zijn bende ontmoeten de Joker in een loods, waar Lau vastgebonden zit op een enorme stapel maffiageld. Joker verklaart Chechen dat Gotham nu zijn stad is, steekt het geld in brand en laat Chechen aan zijn honden voeren. Ondertussen is er een televisieshow gaande, waarin Coleman Reese, een medewerker van Wayne Enterprises, de identiteit van Batman wil onthullen.